Makedonska Pravoslavna Crkovna Opstina 
Sv Atanasij  Nürnberg

Kapellen str.6
90478Nürnberg
tel: 0911-4189961
Mob:0176-49645509
 

  

     Посетители       

Counter

 

     

   

      Click for Nürnberg, Deutschland Forecast

ВЕЛИГДЕН -- БОГОСЛУЖБА  НА  05.05.2013 НЕДЕЛА 12:30ч

Spenden Konto: Makedonische Orth. Kirchengemeinde "Sv.Atanasij"  KontoNr. 4658431 Bankleitzahl  76070024  Deutsche Bank PGK AG 

 

 

·         ► православен календар

        ► богослужби 2013

        ► богослужби 2012

        ► богослужби 2011

        ► богослужби 2010

·         ► богослужби 2009

        ► Gottesdienste 2009

·         ► прослави

·         ► управа

·         ► веб страни

·         ► цркви

·         ► хроника

·         ► Култура

·         ► Спорт

·         ► Информации

      e-mail: info@mpc-nurnberg.de

МОЛИТВИ

 
 

ГОСПОДОВА МОЛИТВА

Оче наш,Кој си на небесата, да се слави името Твое, да дојде царството Твое;да биде волјата Твоја, како на небото така и на земјата; лебот наш насушен дај ни го денес; и прости ни ги долговите наши, како што им ги проштаваме и ние на нашите должници; и не воведи не во искушение, но избави не од лукавиот.

Амин

-----------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

►Велигденска  ПРОСЛАВА 2013

  ВЕЛИГДЕНСКА ПРОСЛАВА СО ЖИВА МУЗИКА 

 

БОЖИЌНА ПРОСЛАВА 2011

  БОЖИЌНА ПРОСЛАВА СО ЖИВА МУЗИКА

 

►Македонски културни активности

  

 

►Македонски Фолклор

 

ВЕЛИГДЕН 2009

Велигденска Прослава 2009

►годишно собрание 2009

 

Патрониот празник

  информации за патрониот празник „св. атанас"

Водокрст 2009

  на 18.01.2009 По повод богојавление и св јован крстител беше

►Македонско културно катче

  Македонското Културно Катче ќе почне со работа на 3ти Мај, а потоа секоја прва сабота

 

   Ako imate nekoi predlozi ili kritiki ispratete e-mail: info@mpc-nurnberg.de 

Makedonska Pravoslavna Crkva